Access - Generell konfigurasjon

Under “Generell konfigurasjon” er det mulig å endre felles innstillinger for alle Access-enheter*.

Finn funksjonen: Access > Konfigurasjon > Generell konfigurasjon.

Dere har følgende konfigurasjonsmuligheter:

1. Adgangsstyring på tvers av deres filialer
    • Valider brukerens innlogging mot LMS
      • Sett en aldersgrense
    • Valider startsifrene av brukerens bruker-ID mot en øvre/nedre grense
    • Innlogging uten pinkode: Ja/Nei

2. Oppsett av innlogging
    • Definer minimum/maksimum lengde på bruker-ID og pinkode

3. Velge hvilke språk som skal være tilgjengelig på Access-enhetene
    • På Access adgangspanelet kan brukeren endre språk ved å trykke på “Globus-ikonet

4. Definere innstillinger for adgangspanelet
    • Tast inn alternativ verdi, hvis f.eks. bruker-ID inneholder en bokstav
    • Tast inn antall sekunder som må gå før Access nullstilles ved inaktivitet

*OBS: Endringer foretatt under Generell konfigurasjon trer i kraft etterfølgende morgen, når Access restarter. Hvis endringen er kritisk, kontakt Redia Support

Adgangsstyring

Dere kan opprette en rekke regelsett, som bestemmer hvordan deres brukere blir validert når de logger seg inn i selvbetjent tilstand. For hvert regelsett kan dere velge hvilke filialer det skal gjelde for. På denne måten er det mulig å opprette en annen validering for noen filialer enn for andre.

Det første regelsettet som blir opprettet blir default og vil gjelde for alle filialer, inntil andre regelsett opprettes. Det vil si at hvis ikke filialen er tilknyttet et annet regelsett, vil defaulten gjelde for den. Dermed sikres det at alle filialer bruker et regelsett og dermed validerer brukerens innlogging etter deres ønske. Det er derfor heller ikke mulig å slette et default regelsett igjen.

Legg til regelsett

Opprett et regelsett på “Legg til regelsett” og gi deretter regelsettet et navn, som kun vises i Redia Admin.

Ved oppsett av et regelsett kan dere:

1. Endre navnet på regelsettet
  2. Definere om brukerne skal kunne logge inn uten pinkode
  3. Legge til valideringsregel
  4. Definere hvilke filialer regelsettet skal gjelde.

Når dere er ferdige med oppsettet av regelsettet, må dere huske å trykke på “Lagre” nederst.

Når dere trykker “Legg til valideringsregel” får dere mulighet til å definere om:

• brukerne skal valideres mot LMS
    • hvis det slås på, kan dere sette en aldersgrense på brukerne som kan få adgang til biblioteket**
  • brukernes innlogging skal valideres mot en øvre og/eller nedre grense av startsifrene i IDen

**hvis brukerne ikke har registrert en fødselsdato og aldersgrensevalidering er slått på, vil brukeren ikke bli sluppet inn på biblioteket.