Brugerroller

Da biblioteksansatte kan have forskellige roller og behov for at udføre deres opgaver, er det muligt at begrænse brugeres adgang til visse funktioner i Assist. Dermed skal de ansatte kun forholde sig til de funktioner, som er brugbare i deres arbejde.

Rettigheden til de forskellige funktioner bestemmes af den ansattes login. Biblioteket kan således selv styre, hvilke ansatte der har behov for hvilke funktioner i Assist.

Roller

Der er tre roller med forskellige rettigheder i Assist:

• Bibliotekar
    • Kan bruge alle funktionerne og har adgang til alt data i Assist.
  • Logistik
    • Har adgang til “Søg”, “Logistik” og “Mere”, men kan ikke tilgå "Lånere" i bundmenuen og "Bestil til låner"-knappen er fjernet.
  • Vagt
    • Kan kun slå lånere op og se en låners navn, lånerkortnummer, og hvorvidt vedkommende har adgang til biblioteket uden for den betjente åbningstid.

Opret brugere

Nye brugere til Assist oprettes i Redia Admin. Det gøres under “Generelt” i venstremenuen, hvorunder I vælger "Brugere". Her tildeler I dem en rolle og opgiver navn og e-mailadresse på vedkommende. Den nye bruger vil derefter modtage en mail med oplysninger til at lave en adgangskode.

Allerede oprettede brugere kan også få tildelt en ny rolle eller ændret sin eksisterende.

I Redia Admin hedder de tre roller:

• Assist Bibliotekar
  • Assist Logistik
  • Assist Vagt

Læs mere om oprettelse og styring af roller i Redia Admin.