Søg

For at starte en søgning trykker brugeren på søgefeltet på startsiden. Når brugeren begynder at skrive i søgefeltet, vil der komme en række søgeforslag op. For at gøre det enkelt at indsnævre søgningen, er forslagene delt op i forfatter, titel og emne. 

Butler-Søg---søgeforslag

Søgeresultat

Resultatet viser de forskellige hits for søgningen. Der er tre forskellige måder, hvorpå søgeresultatet kan vises. 

  • Minimal visning: materialernes forside vises samt udlånsstatus. Kan vælges i Redia Admin.
  • Enkel visning: materialernes forside vises sammen med titel, forfatter, materialetype og udlånsstatus (er standardvisningen).
  • Udvidet visning: materialernes forside er vist sammen med en del metadata blandt andet bidragsydere og udgivelsesår. Kan vælges på "Visning"-knappen i søgeresultatet.

Butler-Søg

[ Søgeresultat: Enkel visning ]

 

Butler-Søg---udvidet
[ Søgeresultat: Udvidet visning ]

 

En ny søgning kan gøres på flere måder. Brugeren kan vælge at gå tilbage til forsiden ved brug af tilbage-knappen i øverste venstre hjørne, ved at trykke på “Ryd” i søgefeltet, eller ved at slette alle aktive søgeord via tastaturet.

Tilgængelighed

Ved hvert materiale er oplyst dens tilgængelighed, så brugeren ved, om hun kan finde materialet nu eller må bestille det. Et materiale kan have tre forskellige tilgængeligheder: 

  • Tilgængelig her: Materialet er hjemme på det bibliotek, hvor Butler står. 
  • På et andet bibliotek: Materialet er utilgængelig på det bibliotek, hvor Butler står, men tilgængelig på et andet bibliotek.
  • Ikke hjemme: Materialet er hverken tilgængelig på det bibliotek, hvor Butler står, eller på et andet bibliotek. 

På materialevisningen kan man se materialets præcise placering, både hvis det er tilgængeligt på det bibliotek, hvor Butler står og/eller på et andet bibliotek.  

Butler-Søg---tilgængelighed

Filtre* 

Brugeren har mulighed for at specificere sin søgning yderligere ved brug af filtre for på den måde at finde lige præcist det materiale, hun leder efter. Filtrene defineres af bibliotekssystemet og kan blandt andet være materialetype, sprog, målgruppe. 

Brugeren kan vælge, om hun vil se alle resultater af søgningen eller kun de materialer, der er tilgængelige ved at vælge filteret “Vis kun hjemme". Biblioteket kan indstille i Redia Admin om de ønsker, at feltet skal være slået til som standard. 

Læs mere om opsætning af Butler her.

Butler-Søg---valgte-filtre

Valgte filtre ses på en række over selve søgeresultatet. Ønsker brugeren at fjerne en af filtrene igen, gøres det ved at trykke på krydset ved det pågældende felt. Alle filtre kan fjernes samtidig ved at trykke på “Fjern alle”.

Butler-Søg---filtre

Huskeliste

Ved forsiderne er der et hjerte. Ved at trykke på det, bliver materialet føjet til en huskeliste. Første gang der trykkes på hjertet, åbner huskelisten i højre side af skærmen. Den kan lukkes ned på krydset. Det tilføjede materiale forbliver på listen, indtil Butler timer ud, eller brugeren manuelt fjerner det. 

Huskelisten kan altid åbnes ved at trykke på ikonet i øverste højre hjørne. Hvis brugeren tilføjer flere materialer til listen, vil en tæller ved ikonet tælle op. 

Butler-Søg---Huskeliste

Læs mere om huskelisten

Læs mere om konfigurering af søgning i Admin 

 

OBS: Funktionen kræver API-adgang

*funktionen afhænger af bibliotekssystem.