1. Forside
  2. Biblioteket-appen
  3. Tilkøbsfunktion: Lån & Aflever

Opsætning af Lån & Aflever

Redia Admin er endnu ikke klar til, at I selv kan indtaste oplysninger for Lån & Aflever. Indtil da, opsættes jeres oplysninger til funktionen af Redia.

I forbindelse med opsætning af Lån & Aflever har vi brug for en generel SIP2-bruger fra jeres kommune.

Vi skal ligeledes bruge en SIP2-bruger fra hver filial, for at kunne registrere hvor materialer lånes og afleveres, samt for at kunne føre statistik på lån og afleveringer. Hvis I ikke ønsker statistik fordelt på filialerne, vil alle lån og afleveringer registreres på den generelle SIP2-bruger.

Brugeren oprettes i Cicero:

1. Gå til F7 – Ekstern Adgang.
  2. Aktivér radioknappen SIP2.
  3. Klik på +Opret SIP2 bruger yderst til højre.
  4. Udfyld felterne:
    1. Brugernavn (må ikke indeholde æ, ø, å eller specielle tegn. Kan f.eks være Biblioteket-appen)
    2. Kodeord (må ikke indeholde æ, ø eller å eller specielle tegn)
    3. Gentag kodeord
    4. Adgang til lånere (Vælg de relevante filialer)
    5. Roller (Markere en rolle med tilladelse til at sende SIP2-beskeder)
    6. Sorteringsprofil
    7. Klik på Gem

OBS: Placeret på filial udfyldes ikke. De resterende felter burde stå korrekt udfyldt pr. default.

Redia skal ud over SIP2-brugere også have et Lånernummer og Pinkode til en testbruger med lånerettigheder. Det indtaster I i det skema, I får tilsendt efter jeres køb af Lån & Aflever.

Sorteringsteder

På Redia Admin oprettes ligeledes sorteringssteder. Der skal oprettes minimum et standard sorteringssted pr. filial. Alle afleverede materiale-tags vil blive fordelt til standard sorteringsstedet, hvis ikke andet sorteringsinformation fra bibliotekssystemet er til stede.

De sorteringssteder I opretter vil blive vist i appen så brugeren ved, hvordan materialerne skal sorteres korrekt. Sorteringssteder kan f.eks. være en afleveringsboks, afleveringshylde eller en bogvogn.

Sorteringsstederne udfyldes ligeledes i skemaet I modtager efter jeres køb af Lån & Aflever.

Læs mere om Redia Admin her.

Bluetooth beacon

Biblioteker der skal have afleveringsfunktion med Biblioteket appen, får tilsendt et bluetooth-beacon. På beacon'et står der et unikt ID-nummer, som skal stemme overens med det ID-nummer der er registreret pr. filial på Redia Admin. Tjek, at dette er korrekt og meld det til Redia Guide hvis ID-numrene ikke er ens.

Jeres beacon skal placeres fysisk i jeres afleveringsområde, hvor I ønsker brugerne skal aflevere. Dette skaber et afgrænset område, hvor brugerne kan oprette forbindelse med bluetooth og aflevere materialer med deres mobil. Samtidig sikres det at brugerne befinder sig på biblioteket og kan sortere materialer korrekt.

Når I har valgt en placering til jeres beacon i afleveringsområdet, fastmonteres det på væg eller loft hvis det er muligt. Alternativt kan den monteres højt på en hylde eller reol.

Der kræves ikke strøm eller wifi-forbindelse til beacon. Det er en selvstyrende enhed der kører på batteri. Batteriet virker som udgangspunkt i 4-5 år, afhængigt af hvor kraftigt signal der er behov for, I jeres afleveringsområde. Når I har brug for nyt batteri, skal I kontakte Redia.

Info-materialer

I har modtaget info-materialer med i jeres Lån & Aflever pakke. Når I har testet og verificeret Lån & Aflever på jeres bibliotek, kan I sætte de medfølgende info-materialer op i jeres afleveringsområde. Gulvmåtten og roll-up skal placeres synligt indenfor det afgrænsede forbindelses-område, så brugerne bliver bedst muligt guidet til området.

De medfølgende bord-kort og bogmærker placeres frit i biblioteket som PR materiale og guides.

Læs mere om test af Lån & Aflever her.

Tilkøb funktionen til jeres bibliotek

Har I endnu Lån & Aflever eller All-in-One, kan I skrive til sales@redia.dk eller ringe på +45 70 20 11 30 for at høre mere om funktionen.