1. Forside
  2. Biblioteket-appen
  3. Tilkøbsfunktion: Lån & Aflever

Test af Lån & Aflever

Når I har modtaget en mail fra Redia om, at Lån & Aflever er klar til test, følger I denne vejledning.

Vi gennemgår og tester ligeledes Lån & Aflever sammen, til et møde der arrangeres i forbindelse med opsætning af funktionen.

Har jeres bibliotek endnu ikke fået opsat Lån & Aflever, kan I læse mere om funktionen her.

OBS: Sørg for altid at have den seneste version af Biblioteket-appen installeret, når I skal teste.

Skift til Staging-miljø

For at kunne teste funktionen, skal I skifte til "staging", da funktionen kun er slået til på dette testmiljø i Biblioteket-appen.

I artiklen Hvordan skifter jeg til staging? kan I læse, hvordan I skifter miljø i appen.

OBS: Husk at skifte tilbage til produktion, når I er færdige med at teste.

Test gerne på både Android og iOS. I kan læse om hvilke enheder, som understøtter funktionen i artiklen her.

Lån materiale

1. Tryk på “Lån & Aflever” i bundmenuen
  2. Vælg "Lån"
  3. Scan et materiale
  4. Tjek, at lånet går igennem, og at dataen er korrekt
  5. Tjek, at lånet er registreret i Cicero
  6. Tjek, at alarmen er deaktiveret, eller at der kommer fejlmeddelelse, hvis den ikke deaktiveres
  7. Tjek, at du modtager en email med de korrekte oplysninger
  8. Test gerne med 3-5 materialer og med både iOS og Android

OBS: Vær opmærksom på, at lån af materialer med flere tags ikke understøttes. En fejlbesked vil i sådanne tilfælde henvise brugeren til en selvbetjeningsautomat.

I kan læse mere om, hvorfor det ikke er muligt her under afsnittet "Flere tags".

Aflever materiale

1. Tryk på “Lån & Aflever” i bundmenuen
  2. Vælg "Aflever"
  3. Tjek, at du får forbindelse til afleveringsområdet
  4. Scan et materiale
  5. Tjek, at afleveringen går igennem, og at dataen er korrekt
  6. Tjek, at sorteringsteksten i appen er korrekt
  7. Tjek, at afleveringen er registreret i Cicero
  8. Tjek, at du modtager en email med de korrekte oplysninger
  9. Test gerne med 3-5 materialer og med både iOS og Android

Ved fejl underret Redia

Hvis I har spørgsmål eller støder på fejl af nogen art, så rapporter dem enkeltvis ved at indsende en supportsag.

Klarmelding

Når det vurderes, at testen er veloverstået, aftaler vi en dato for idriftsættelse. På den ønskede dato slår vi Lån & Aflever til på Produktion og dermed for jeres brugere.

Info-materialer

Når funktionen er slået til for jeres brugere, kan I sætte de medfølgende info-materialer op i jeres afleveringsområde. Gulvmåtten og roll-up skal placeres synligt indenfor det afgrænsede forbindelses-område, så brugerne bliver bedst muligt guidet til området.

De medfølgende bord-kort og bogmærker placeres frit i biblioteket som PR materiale.