Nøddrift

Butler vil gå i nøddrift hvis enheden f.eks.:

• Mangler netforbindelse
  • Mangler respons fra bibliotekssystemet (LMS)
  • Mangler respons fra Redias system

En besked på skærmen vil fortælle brugeren, at enheden er i nøddrift.

Butler-Nøddrift-

Når forbindelsen er genoprettet, vil Butler automatisk skifte tilbage til normal drift.

Udlån og aflevering under nøddrift*

Det er muligt at konfigurere Butler til at kunne lave udlån og/eller aflevering under nøddrift. Dette vælges i Redia Admin.

Øvrige funktioner på Butler vil blive deaktiveret, og knapperne på startsiden vil derfor være inaktive.

Der vil kun blive vist materialenummer på skærmen og på kvitteringer, da det ikke er muligt at hente yderligere oplysninger om materialet under nøddrift. Muligheden for e-mail kvitteringer vil heller ikke være synlig under nøddrift.

Hvis Butler går i nøddrift, imens en bruger er ved at låne eller aflevere, vil brugeren kunne fortsætte den påbegyndte session.

Ligeledes er det også muligt for brugeren at starte med at låne eller aflevere i nøddrift, og hvis Butler går over til normal drift undervejs, kan brugeren fortsætte den påbegyndte session.

Læs mere om konfigurering af nøddrift i Redia Admin

Butler-Nøddrift---lån-1

Sortering under nøddrift*

I Redia Admin er det muligt at angive et default sorteringssted, som Butler skal have under nøddrift. Hvis en Butler enhed har et sorteringssted tilføjet, er det påkrævet, at der også vælges et default sorteringssted.

Læs mere om konfigurationen af sorteringssteder her.

Butler-Nøddrift---Aflever-1

Login under nøddrift*

I Redia Admin er det muligt at angive om, der skal være et tastatur på skærmen, som lånerne kan benytte ved login eller om det kun skal være muligt at scanne låner- og sygesikringskort.

Systemet kan ikke validere låneren under nøddrift, men Butler beholder det gældende login-flow og gemmer lokalt informationerne for låneren, og hvilke materialer de har lånt/afleveret.

Dataene, som gemmes lokalt, er krypteret og slettes indenfor en given periode og overholder derved reglerne om GDPR.

Når Butler kommer online igen, sendes informationerne om udlån og aflevering til systemet, som så sørger for den følgende proces, så udlån og afleveringer bliver registreret i bibliotekssystemet.

Læs mere om konfigurering af nøddrift i Redia Admin

*afhængig af at bibliotekssystemet understøtter det.