Nøddrift

Butler vil gå i nøddrift ved:

• Manglende internettforbindelse
  • Manglende respons fra biblioteksystemet
  • Mangler svar fra Redias system

En melding på skjermen vil informere brukeren om at enheten er i nøddrift.

Butler-nøddrift-1

Når forbindelsen er gjenopprettet, vil Butler automatisk gå tilbake til normal drift.

Utlån og levering under nøddrift*

Det er mulig å konfigurere Butler til å kunne gjøre utlån og/eller innlevering under nøddrift.
Dette velges i Redia Admin.

Øvrige funksjoner på Butler vil bli deaktivert og knappene på startsiden vil derfor være inaktive.

Det vil kun bli vist materialnummer på skjermen og på kvitteringer, da det ikke er mulig å hente ytterligere opplysninger om materialet under nøddrift. Muligheten for kvitteringer på e-post vil heller ikke være synlig under nøddrift.

Hvis Butler går i nøddrift samtidig med at en bruker holder på med å låne eller levere, vil brukeren kunne fortsette den påbegynte sesjonen.

På samme måte er det også mulig for brukeren å starte med å låne eller levere i nøddrift og hvis Butler går over til normal drift underveis, kan brukeren fortsette den påbegynte sesjonen.

Les mer om konfigurering av nøddrift i Redia Admin

Butler-Nøddrift---lån

Sortering under nøddrift*

I Redia Admin er det mulig å angi et default sorteringssted som Butler må ha under nøddrift. Hvis en Butler-enhet har satt opp et sorteringssted, er det nødvendig også å velge et default sorteringssted.

Les mer om konfigurasjon av sorteringssteder her.

Butler-Nøddrift---Aflever

Innlogging under nøddrift*

I Redia Admin er det mulig å angi om det skal være et tastatur på skjermen som lånerne kan benytte ved innlogging, eller om det kun skal være mulig å scanne lånekort.

Systemet kan ikke validere låneren under nøddrift, men Butler beholder det gjeldende innloggingsflowet og lagrer informasjon om låneren og hvilke materialer de har lånt/innlevert lokalt.

Dataene som lagres lokalt er kryptert og slettes innen en gitt periode og overholder derved reglene om GDPR.

Når Butler igjen kommer online, blir informasjon om utlån og innlevering til systemet som sørger for at prosessen med utlån og innleveringer blir registrert i biblioteksystemet.