Nøddrift

Butler vil gå i nøddrift hvis enheden f.eks.:

  • Mangler netforbindelse
  • Mangler respons fra Redias system

En besked på skærmen vil fortælle brugeren, at enheden er i nøddrift. 

Udlån og aflevering under nøddrift*

Det er muligt at konfigurere Butler til at kunne lave udlån og/eller aflevering under nøddrift. Dette vælges i Redia Admin. Her er det også muligt at angive om lånere skal kunne taste deres lånernummer ind ved lån, eller om det kun skal være muligt at scanne låner- og sygesikringskort. 

Øvrige funktioner på Butler vil blive deaktiveret, og knapperne på startsiden vil derfor være inaktive. 

Under nøddrift er det ikke muligt at vise covers, forfatter, titel, etc. under udlån og aflevering. Der vil kun blive vist materialenummer på skærmen og på kvitteringer. E-mail kvitteringer vil være deaktiveret under nøddrift.

Hvis Butler går i nøddrift imens en bruger er ved at låne eller aflevere, vil brugeren kunne fortsætte den påbegyndte session.

Ligeledes er det også muligt for brugeren at starte med at låne eller aflevere i nøddrift, og hvis Butler går over til normal drift undervejs, har brugeren også mulighed for at fortsætte den påbegyndte session.

Læs mere om konfigurering af nøddrift i Redia Admin 

Sortering under nøddrift*

I Redia Admin er det muligt at angive et default sorteringssted, som Butler skal have under nøddrift*. Hvis en Butler enhed har et sorteringssted tilføjet, er det påkrævet, at der også vælges et default sorteringssted.

Læs mere om konfigurationen af sorteringssteder her.

Login under nøddrift* 

Systemet kan ikke validere låneren under nøddrift, men Butler beholder det gældende login-flow og gemmer lokalt informationerne for låneren, og hvilke materialer de har udlånt/afleveret. 

Dataene, som gemmes lokalt, er krypteret og slettes indenfor en given periode og overholder derved reglerne om GDPR.  

Når Butler kommer online igen, sendes informationerne om udlån og aflevering til systemet, som så sørger for den følgende proces, så udlån og afleveringer bliver registreret i bibliotekssystemet. 

 

*afhængig af at bibliotekssystemet understøtter det.