Aflevere

Assist gør det muligt at aflevere materialer, hvor end du befinder dig på biblioteket. Funktionen ligger under “Lånere” i bundmenuen.

Assist-forside---markering-af-La_nere.png     Assist-aflevere.png

Scan materialer

For at aflevere, skal du scanne materialerne med enhedens NFC-scanner. På Android er scanneren hele tiden aktiv, men på iOS skal den aktiveres på knappen “Scan” nederst. Scanneren er dog aktiv, når “Aflevere” åbnes. Forskellen er grundet de forskellige styresystemer på enhederne.

Det er kun muligt at scanne med enhedens NFC-scanner og ikke med stregkode, som andre steder i Assist. Det skyldes, at alarmen bliver slået til i RFID-tagget, når det scannes med enhedens NFC-skanner. 2.png

Scannede materialer vises med forsidebillede, hvis der findes en digital forside ellers ses en farvet rektangel med titel og forfatter derudover er oplyst titel, forfatter og eventuelle andre aktører samt materialenummer.

Fejlscenarier

Hvis materialet har RFID-tags, som ikke er blevet registreret, vil det være synligt på skærmen, og du opfordres til at scanne materialet igen og registrere de manglende dele. Det er dog muligt at afslutte afleveringen uden, at alle dele er registreret.

6.png      7.png

Ligeså bliver du informeret, hvis en alarm på et materiale ikke er aktiveret korrekt. Du kan scanne materialet igen, men det er også muligt at afslutte afleveringen.

8.png      9.png

Afslut

Når alle materialer er scannet, trykker du på “Afslut” nederst. Herefter bekræftes afleveringen og antallet af afleverede materialer fremgår. Der sendes automatisk en e-mailkvittering til låneren, hvis der er registreret en i bibliotekssystemet. Ellers er det muligt at indtaste en midlertidig e-mailadresse, som kvitteringen sendes til.

Hvis materialerne var udlånt til forskellige lånere, vil de hver få en afleveringskvittering for det eller de materialer, som de havde lånt.