Test af Kø+

Når I har modtaget en mail fra Redia om, at Kø+ er klar til test, følger I denne vejledning.

Vi gennemgår og tester ligeledes Kø+ sammen, til et møde der arrangeres i forbindelse med opsætning af funktionen.

Hvis jeres bibliotek endnu ikke har opsat Kø+ til Biblioteket-appen, skal I først læse og følge vejledningen Opsætning af Kø+

Hvordan fungerer Kø-funktionen?

Nedenstående figur forklarer processen bag Kø-funktionen:

Læs artiklen om Kø+ for flere informationer

Vejledning til test

OBS: Sørg for altid at have den seneste version af Biblioteket-appen installeret, når I skal teste.

Skift til Staging-miljø

For at kunne teste funktionen, skal I skifte til "staging", da funktionen kun er slået til på dette testmiljø i Biblioteket appen.

I artiklen Hvordan skifter jeg til staging? kan I læse, hvordan I skifter miljø i appen.

OBS: Husk at skifte tilbage til produktion, når I er færdige med at teste.

Reservering af materiale

1. Log ind med en testbruger.
  2. Tjek, at du har tilladt pushbeskeder i appen. Det gøres under "Indstillinger" på "Min side", se evt. Indstillinger.

3. Reserver et materiale til dig selv, hvor din plads i køen skal være lig med eller mindre end antallet af eksemplarer, som biblioteket har (f.eks. nr 1 i køen). Du kan med fordel tjekke i Cicero, hvor du både kan se antallet af reserveringer og eksemplarer.

4. På staging er systemet sat op til at sende beskeden efter 1 dag.

5. Hold øje med, at beskeden kommer korrekt, altså efter en 1 dag, når din placering i reserveringskøen opfylder betingelserne for modtagelse af beskeden, se evt. figuren ovenfor.

6. Tjek, at reserveringen bliver bevaret, når man trykker “Behold”.

7. Tjek, at reserveringen slettes, når man trykker “Fjern”. Tjek evt. også, at det er slået igennem i Cicero.

8. Test gerne på 3-5 materialer, og på både iOS og Android.

Interessedato

1. Log ind med en testbruger.
  2. Find et materiale du vil reservere til brugeren.
  3. Når du reserverer, tjek at der er en forudvalgt interessedato og afhentningsfilial på materialet. Skift gerne interessedato og afhentningsfilial.
  4. Når du har reserveret, tjek på din reserveringsside at interessedato og afhentningsfilialen på materialet, stemmer overens med det valgte.
  5. Tjek at du kan redigere i interessedato og afhentningsfilial - og at de opdateres på materialet
  6. Test gerne på 3-5 materialer, og på både iOS og Android.

DK5-grupper

1. Hvis I har valgt at aktivere modulet "Aktivt tilvalg af interessedato" for specifikke DK5 numre, skal du finde og reservere et materiale der indgår i et de tilhørende DK5 numre.
  2. Når du reserverer til testbrugeren, tjek at der er en forudvalgt afhentningsfilial, men at du aktivt skal vælge en interessedato på materialet.
  3. Når du har reserveret, tjek på din reserveringsside at interessedato og afhentningsfilialen på materialet, stemmer overens med det valgte.
  4. Tjek at du kan redigere i interessedato og afhentningsfilial - og at de opdateres på materialet.
  5. Test gerne på 3-5 materialer, og på både iOS og Android.

Sæt på pause

1. Log ind med en testbruger.
  2. På reserveringssiden, tryk på menuen med tre prikker i øverste højre hjørne.
  3. Vælg "Sæt reserveringer på pause".
  4. Tjek at du først kan starte en pause efter dét antal dage I har valgt som "proces-dage".
  5. Vælg en dato hvor pausen skal begynde.
  6. Vælg en dato hvor pausen skal stoppe.
  7. Bekræft ved at trykke "Sæt på pause"
  8. Tjek at pausen figurerer på din reserveringsside.
  9. Tjek at reserveringer ikke opfyldes i pauseperioden.

Send til kalender

Reservering

1. Log ind med en testbruger.
  2. Reserver et materiale til brugeren.
  3. Når materialet er klar til afhentning (grøn status), kan du trykke på knappen "Send til kalender".
  4. Appen skal have tilladelse til at tilgå din kalender. Giv tilladelse hvis den ikke allerede har.
  5. Tjek at du kommer til din kalender-side.
  6. Tjek at datoen for afhentning, samt at materialets titel er korrekt.
  7. Gem begivenheden i din kalender.
  8. Tjek at begivenheden findes i din kalender.
  9. Test gerne på 3-5 materialer, og på både iOS og Android.

Lån

1. Sørg for at der findes lånt materiale på brugerens låneside.
  2. Åbn et lånt materiale på siden og tryk på knappen "Send til kalender".
  3. Appen skal have tilladelse til at tilgå din kalender. Giv tilladelse hvis den ikke allerede har.
  4. Tjek at du kommer til din kalender-side.
  5. Tjek at datoen for aflevering, samt at materialets titel er korrekt.
  6. Gem begivenheden i din kalender.
  7. Tjek at begivenheden findes i din kalender.
  8. Test gerne på 3-5 materialer, og på både iOS og Android.

OBS: iOS kalender-indstillinger kræver, at "Heldagsbegivenheder" er slået til, under punktet "Tidspunkt for standardadvarsel".
Hvis indstillingen er sat til "Ingen", vil den ikke blive synlig i kalenderen.

Dette kan tjekkes i mobilens indstillinger, under "Kalender".

Ved fejl underret Redia

Hvis I har spørgsmål eller støder på fejl af nogen art, så rapporter dem enkeltvis ved at indsende en supportsag her på Redia Guide.

Klarmelding

Når det vurderes, at testen er veloverstået, aftaler vi en dato for idriftsættelse. På den ønskede dato slår vi Kø+ til på Produktion og dermed for jeres brugere.