Innholdsstyring: Servicemeldinger

Servicemeldinger er en tilkjøpsfunksjon til Redia Admin.

Med servicemeldinger kan dere holde både ansatte og bibliotekbrukere informert om midlertidige forhold som påvirker biblioteket eller bibliotekets produkters funksjoner. Meldingene gjør kort og nøyaktig klart hva som er aktuelt for brukeren. Servicemeldinger sendes altså når det er behov for å nå effektivt ut til brukere med informasjon.

Servicemeddelelser 1 - NO (2)

Butler-2

Servicemeldingene skrives og sendes ut manuelt av en ansatt, f.eks. en redaktør eller driftsansvarlig, og publiseres til deres bibliotekprodukter, f.eks. Til Butler og/eller Assist. Publiseringen kan være øyeblikkelig eller planlegges til et konkret tidsrom.

For å opprette og skrive servicemeldinger, må man ha en bruker til Redia Admin. I forbindelse med kjøp av Servicemeldinger opprettes det en Administrator-bruker til en sentral rolle hos deres bibliotek. Denne Administratoren kan deretter opprette brukere til personalet. Les mer om brukerroller her

Hvordan lages servicemeldinger?

Servicemeldinger skrives, planlegges og publiseres via administrasjonsverktøyet Redia Admin - hvor øvrig konfigurasjon og innholdsstyring av Redia-produktene også foregår.

Servicemeldinger finner du i Redia Admin i menyen til venstre, under “Generelt”. Her velges “Innholdsstyring” og “Servicemeldinger”.

På siden er det en oversikt over eksisterende servicemeldinger, samt muligheten til å opprette en ny. Meldingene kan ha forskjellig status, noe som du kan se i oversikten: "Aktiv", “Planlagt”, “Kladd” og “Utløpt”. På denne måten er det mulig å få oversikt over hvilke meldinger som er aktive akkurat nå, hvilke fremtidige meldinger som er planlagt, og å se og redigere i tidligere servicemeldinger, slik at de kan gjenbrukes. Det er mulig å filtrere i servicemeldingene etter spesifikke produkter, redaktører, dato eller status.

Servicemeddelelser 1 - NO (5)

Ny servicemelding

For å opprette en servicemelding, velger du “Opprett Servicemelding” og navngir den. Navnet vises kun internt, på oversikten over meldinger og har som formål å gjøre det enkelt å finne frem til meldingen igjen.

Servicemeddelelser 2 - NO (1)

Deretter velger du hvilke(t) produkt(er) meldingen skal vises i, og du må skrive en (valgfri) overskrift og en brødtekst. Det er et begrenset antall tegn, slik at meldingen kan vises på tvers av alle produkter.

Servicemeddelelser 3 - NO (2)

Legg til lenke

I brødteksten er det mulig å tilknytte interaktive lenker, hvis det er nødvendig for biblioteket å lenke videre til mer informasjon. Lenker bør ha en lenketest, slik at brukeren enkelt kan gjenkjenne informasjonen, i stedet for en URL i brødteksten.

Utseende og prioritering av servicemeldinger

Det er kun mulig å vise én servicemelding av gangen per produkt. Hvis det finnes flere meldinger til samme produkt og til samme brukergruppe, vil den meldingen vises som er prioritert som viktigst. Alle typer servicemeldinger må derfor rangeres og prioriteres ut fra viktighetsgrad. Denne rangeringen foretar du i feltet “Utseende”, når meldingen skrives. Du kan velge mellom tre meldingstyper; “Info”, “Varsling” og “Kritisk”, som knyttes til meldingen.

En kritisk melding vil bli prioritert høyere enn varsling og info. En varslingsmelding vil bli prioritert høyere enn en informasjonsmelding.

Eksempler på utseende på de tre meldingstypene, “Info”, “Varsling” og “Kritisk” slik de vises på produktene:

I feltet "Utseende" kan det på samme måte defineres om brukeren må ha mulighet til å fjerne meldingen med en lukk-knapp, eller om meldingen skal forbli synlig for brukeren så lenge den er aktiv.

Avgrensing av brukerflate

Nederst på siden er det mulig å avgrense hvilke brukere som må motta servicemeldingen. I utgangspunktet vises servicemeldinger til alle de brukerne som tilhører kommunen, men det er mulig å innsnevre, slik at servicemeldingen kun må vises for en delmengde av kommunen eller bibliotekets brukere, under hvilken filial brukeren tilhører eller hvilket produkt det handler om.

Brukergruppen velges ved å legge til spesifikke grupper i feltet “Brukergruppe”.

Servicemeddelelser 4 - NO

Planlegg meldingen

Når meldingen er skrevet, rangert og brukergruppen valgt, kan den publiseres i feltet “Publisér”. Som standard er starttidspunktet satt til “Nå”. Det vil si at hvis dette ikke endres i “Planlegg visning” og du klikker på “Publisér”, så blir meldingen publisert med en gang, og vises resten av den gjeldende dagen.

For å endre utgivelsestidspunktet kan det velges en annen dato og tidspunkt i “Planlegg visning”. Her kan dere også definere hvor lenge servicemeldingen skal være aktiv og synlig for brukerne.

Servicemeddelelser 5 - NO

I feltet “Publisér” kan man velge å lagre en kladd til senere, uten å publisere den.

Her kan dere også se en prøvevisning av den servicemeldingen som er skrevet eller redigert. Slik kan dere raskt få en følelse av hvordan meldingen vil bli vist for brukerne.

Servicemeddelelser 6 - NO

Under feltet “Publisér” kan man duplisere en servicemelding, hvis det er behov for flere meldinger som ligner hverandre. En duplisert servicemelding vil kopiere alt innholdet over i en ny servicemelding - bortsett fra den planlagte datoen og meldingens status. Når meldingen dupliseres er det mulig å gi den et nytt navn for bedre å kunne skille mellom meldingene. Hvis dere ikke endrer navnet vil meldingen bli lagret med samme navn som originalen, men med “Kopi” i tittelen. Kopien lagres som en kladd i oversikten.

Servicemeddelelser 7 - NO (1)

På samme måte kan man slette servicemeldinger under feltet “Publisér”.

Publiseringskonflikt

Hvis en servicemelding settes til å bli publisert på samme produkt, i samme tidsrom og til samme brukergruppe som en annen servicemelding så vil det oppstå en overlapping og en konflikt i publisering. Dette vil bli vise som en advarsel på siden i Redia admin. På denne måten vil dere alltid kunne se det hvis noen servicemeldinger overlapper med hverandre - og redigere dem slik at de ikke overlapper.

Dere kan endre publiseringstidspunkt eller produkt slik at meldingene ikke overlapper og dermed ikke kommer i konflikt. Når det ikke lenger finnes et overlapp, vil advarselen i Redia Admin forsvinne

Hvis det ikke foretas noen endringer på noen av de overlappende meldingene, vil den meldingen som er prioritert som viktigst, vises. Hvis begge meldinger har samme prioritet, vil kun den ene vises.

Hvis meldingene kan lukkes av brukeren med “X”, vil andre eventuelle servicemeldinger som er publisert i samme tidsrom vises, når den øverste fjernes.

Servicemeddelelser 8 - NO

Ferdig servicemelding

Når servicemeldingen er skrevet, rangert og publisert, vil den vises på de valgte produktene for den valgte brukergruppen, så lenge meldingen er aktiv.

Servicemeddelelser 1 - NO (2)

Servicemeldinger til ditt bibliotek?

Hvis du ønsker mer informasjon om Servicemeldinger til ditt bibliotek, er du velkommen til å skrive til sales@redia.dk eller ringe på +45 70 20 11 30.

Du kan også melde på Servicemeldinger til deres bibliotek ved å hente og fylle ut skjemaet Påmelding til Servicemeldinger og sende den til info@redia.dk