Materialevisning

Når en bruger trykker på et materiale, vises materialets detaljer og muligheder. Materialevisningen indeholder:

• Bogens forside, hvis der findes en digital forside, ellers vises det med en farve, forfatter og titel
  • Materialetype
  • Titel og forfatter
  • Materiale status - hvorvidt materialet er hjemme eller udlånt
  • Beskrivelse
  • Serievisning
  • Metadata
  • Om forfatteren - link til portræt om forfatteren
  • Anmeldelser - link til anmeldelser
  • Relaterede materialer

Materialetype

Hvis en bog eksempelvis findes både som fysisk bog, ebog og netlydbog, vil man øverst i materialevisningen kunne se og skifte mellem disse materialetyper. Det sikrer nem adgang til flere måder at tilgå materialet.

Materialer fra eReolen er udstyret med en "Gå til eReolen"-knap, mens de fleste fysiske materialer har knapper til at reservere materiale, tilføje det til brugerens huskeliste og til at finde materialets placering på biblioteket.

materialefaner      gå-til-ereolen

Materiale status

Med materiale status kan brugeren nemt se, hvorvidt et materiale er tilgængeligt til at låne eller reservere. Ledigt materiale der er hjemme på biblioteket har status "På hylden" med en grøn markering. Materialer der er udlånt og derfor skal reserveres har status "Kø" med en gul markering. Digitale materialer der kan tilgås fra eReolen har status "Online". Materiale der ikke er til hjemlån har status "Ikke til hjemlån" med en grå markering.

status-på-hylden       status-kø

Reservér eller find materialet

Brugeren kan vælge at reservere materialet og senere hente det på reserveringshylden eller selv finde det på biblioteket. Hvis materialet er udlånt, kan brugeren trykke på knappen “Reservér”.

Knappen "Find materialet" viser hvilke biblioteker, der har materialet hjemme. Når man trykker på et bibliotek på listen, vises materialets placering på hylden. Det er også muligt at se materialets placering på et kort over biblioteket, hvis biblioteket har valgt at tilføje Wayfinding-funktionen. Dermed kan brugeren let finde vej til materialets placering på biblioteket.

Hvis brugeren befinder sig på et bibliotek, hvor materialet er hjemme, vil det pågældende bibliotek blive vist øverst på listen og være foldet ud, så placeringen er synlig. Dette forudsætter, at brugeren har givet appen tilladelse til at bruge lokalisationsoplysninger.

materialevis-placering.png      materialevis-kort.png      matwrialevis-wayf.png

Læs mere om Wayfinding

Serievisning

Hvis et materiale er en del af en serie, vil det fremgå på materialevisningen under beskrivelsen.

Titlen på serien og hvilket nummer materialet er i serien, er angivet, hvis metadataen understøtter det. Hvis ikke, står der i stedet “Se mere i serien”. Begge tilfælde er vist som links, som åbner en liste over samtlige materialer i serien. Listen viser kun materialer med samme materialetype, som valgt på materialevisningen.

serie      seriedele

Om forfatteren og Anmeldelser

Hvis der findes anmeldelser af materialet eller et portræt af forfatteren, vil brugeren kunne tilgå dem fra materialevisningen, under knapperne. Anmeldelser trækkes fra Infomedia, mens forfatterportrætter hentes fra Forfatterweb. Knapperne fører videre til indholdet i en in-app browser, dvs. en hjemmeside der åbner inde i appen.

Anmeldelser fra Infomedia vises kun, hvis brugeren er logget ind.

Relaterede materialer

Nederst på materialevisning, kan brugeren se andre titler som forfatteren har skrevet og andre titler som minder om materialet.