Min side

Brukeren kan på “Min side” se en oversikt over lån, reservasjoner og utestående beløp.

Innlogging krever at brukeren oppgir brukernavn og PIN-kode. Det er imidlertid mulig å konfigurere slik at en PIN-kode ikke er nødvendig*. Dette gjøres i Redia Admin.

Les mer om pålogging uten PIN-kode

Lån

Under "Lån" vises en liste med de materialene brukeren har lånt. Listen er sortert etter innleveringsdato, som også er fremhevet ved hvert lån.

Hvis lånet kan forlenges vil knappen “Forny” være synlig ved materialet. Hvis det ikke er mulig å forlenge lånet vil teksten “Kan ikke forlenges” vises. Hvis et eller flere materialer kan forlenges vil det også være en “Forny alle”-knapp i øverste høyre hjørne.

Butler-NORSK-Min-side---Lån

Brukeren har mulighet til å få en kvittering over sine nåværende lån ved å trykke på “Kvittering” i øverste høyre hjørne. Kvitteringen kan printes ut eller sendes på epost hvis det er satt opp i Redia Admin.

Butler-NORSK-Min-side---Lån-kvittering

Deler av e-post-kvitteringer og skriverinnstillinger kan konfigureres i Redia Admin. Hvis brukeren trykker på “Kvittering” og e-post-kvitteringer ikke er slått på i Redia Admin, vil brukeren få skrevet ut en kvittering. Hvis skriveren for eksempel ikke er koblet til, vil brukeren bare ha muligheten til å velge e-post-kvittering.

Reservasjoner

Her finnes brukerens reservasjoner, som er sortert i to kategorier:

1. Klar til avhentning: Her vises de reserveringene som er klare til avhenting. Det står når materialet senest må avhentes, hvilket bibliotek det skal hentes på samt ytterligere avhentingsinfo.
  2. I kø: Her vises de reserveringene som ennå ikke er klare til avhenting. Her kan brukeren se hvilket nummer man har i køen, f.eks. “1 foran deg”, og hvor materialet skal avhentes.

Butler NORSK -Min-side-)-Reserveringer

Hvert materiale kan avbestilles ved å trykke på de tre prikkene ved materiallinjen. Hvis materialet fortsatt er i kø, kan brukeren bytte avhentingsfilial. Det gjøres også ved å trykke på de tre prikkene.

Butler NORSK -Min-side-)-Reserveringer---burgermenu

Brukeren kan få en kvittering over sine reserveringer ved å trykke på “Kvittering” i øverste høyre hjørne. Hvis brukeren både har reserveringer klar til avhenting og i kø, kan man velge om kvitteringen kun skal inneholde de reserveringene som kan avhentes, eller alle reserveringer. Kvitteringen kan printes ut eller sendes på e-post, avhengig av bibliotekets innstilling i Redia Admin.

Butler NORSK -Min-side-)-Reserveringer---vælg-kvittering

Sett på pause*

Brukeren kan sette en pause så reserveringer ikke blir lagt av til henne i perioden, men at hun samtidig allikevel bevarer sin plass i køen. Pausen opprettes med “Sett på pause”-knappen i øverste høyre hjørne, der også periodens start- og sluttdato velges.

Butler NORSK -Min-side-)-Reservering---sæt-på-pause

Hvis brukeren har satt sine reserveringer på pause vil perioden fremgå på et banner over de reserveringene som er i kø.

Pausen kan endres eller slettes på “Redigér pause” eller avbrytes på banneret.

Butler NORSK -Min-side-)-Reserveringer---sat-på-pause

I Redia Admin kan man bestemme et antall dager fra dags dato der brukeren ikke kan sette sine reserveringer på pause. Dette for å forhindre forvirring rundt reserveringer som allikevel blir klare til avhenting, f.eks. fordi de er plukket før låneren opprettet pausen.

Les mer om hvor dere kan bestemme antallet dager her.

Gebyr

Gebyrer og erstatningskrav vises under "Gebyr".

Hvis dataene er tilgjengelige i biblioteksystemet, kan brukeren se en liste over sine ulike gebyr*. Listen er delt etter gebyrtype, f.eks. skyldig eller erstatning.

Ved overskriften for hver type står:

• Antall
  • Samlet sum for typen.

Under hver type kan gebyrene ses enkeltvis med:

• Materialet det gjelder
  • Datoen gebyret er opprettet
  • Årsaken til gebyret, f.eks. Fornyet for sent
  • De enkelte beløp

I noen tilfeller kan flere materialer bli slått sammen til ett gebyr i biblioteksystemet. Dette vil ses i listen sammen med gebyr uten tilknyttet materiale*.

Brukeren kan skrive ut oversikten eller få den tilsendt på e-post ved å trykke “Kvittering”  øverste i høyre hjørne.

Butler-NORSK-Min-side---gebyr

Allerede under “Lån” og “Reserveringer” vil det vises et gult banner som viser at det finnes gebyrer og erstatningskrav.

Butler-NORSK-Min-side---gebyr-banner

Les mer om innstillinger for kvitteringer i Redia Admin

Les mer om aktivering av e-postkvitteringer i Redia Admin

OBS: Funktionen krever SIP2-bruger