1. Forside
  2. Biblioteket-appen
  3. Tilkøbsfunktion: Lån & Aflever

Hvordan bruges Scan & Lån?

For at låne materialer skal du scanne det med din smartphone. Læs hvordan herunder.

Hvordan fungerer funktionen?

Der sidder NFC-teknologi i de fleste smartphones. Du kender nok NFC, eller "Near Field Communication" fra f.eks. kontaktløse dankort. NFC i din smartphone gør det muligt at scanne det RFID-tag, som er ID'et på alle biblioteksmaterialer. 

ID'et sidder oftest i et klistermærke på materialets bagside. Det er lettest for telefonen at læse ID'et, hvis der er fysisk kontakt mellem telefonen og materialet. Læg derfor gerne telefonen direkte på materialet, når du scanner. 

Hvilke enheder understøtter funktionen?

iOS minimumskrav

  • iPhone 7 eller nyere
  • iOS 13 eller nyere
  • Funktionen kan ikke bruges på iPads, da de ikke understøtter NFC

Android minimumskrav

  • De fleste Android-devices understøtter NFC
  • Alle Android-versioner

Hvor sidder scanneren?

iOS

Scanneren sidder foroven på bagsiden af telefonen. Hold gerne bagsiden eller spidsen af telefonen mod bagsiden af materialet du vil scanne og flyt din mobil langsomt rundt til den finder ID'et. Hold mobilen stille når du mærker en vibration.

Android

Scanneren kan sidde forskellige steder på telefonens bagside, men oftest i toppen eller midten. Hold gerne telefonens bagside fladt mod materialet du vil scanne og flyt din mobil rundt til den finder ID'et. Hold mobilen stille når du mærker en vibration.

Alarm

Materialets alarm bliver deaktiveret, når lånet registreres i appen. Hvis alarmen ikke når at blive deaktiveret, vil appen gøre dig opmærksom på dette med en fejlmeddelelse. For at slå alarmen fra, skal du blot scanne materialet igen. 

Er der materialer jeg ikke kan låne?

Materialer med flere RFID-tags f.eks. CD'er og DVD'er kan ikke udlånes med appen. Hvis du forsøger at scanne et materiale med flere tags, vil du blive informeret om, at det ikke er muligt. Du skal i disse tilfælde benytte en selvbetjeningsautomat i stedet for. 

God fornøjelse med at låne materialer med Biblioteket-appen