Forhindre lånere adgang i selvbetjent tid

I kan oprette en blokering for lånere, som I ønsker at udelukke fra jeres bibliotek, når det er i selvbetjent tilstand.

I kan blokere en låner (og dermed forhindre ham/hende i selvbetjening tid) på to måder:

1. blokere låneren i bibliotekssystemet (er kun for de biblioteker/filialer som validerer op mod bibliotekssystemet)
  2. blokere låneren i Redia Admin (er relevant uanset om biblioteker/filialer validerer mod bibliotekssystemet eller kører uden validering).

I denne artikel kan du læse om:

Sådan blokerer du en låner i Bibliotekssystemet (FBS/Cicero)

Hvis I ønsker at forhindre en bestemt bruger i at få adgang til det selvbetjente bibliotek, kan I gøre det ved at blokere brugeren i Bibliotekssystemet.

Brugen skal have en af følgende statusser i FBS for at blive nægtet adgang:

• Udelukket
  • Forlænget udelukkelse

Sådan blokerer du en låner i Redia Admin

I venstremenuen skal du klikke på:

• Access > Konfiguration > Blokeringsliste

Du kan nu oprette blokeringer på lånere og se, hvilke lånere der allerede er blokeret.

OBS: Det er kun brugere med rollen Administrator, som kan se blokeringslisten og oprette blokeringer.

Bloker låner

Når I skal oprette en ny blokering, trykker I på “Tilføj blokering”. Herefter udfylder I en række oplysninger.

• Låner-ID
  • Slutdato for blokering (eller I kan vælge “Ingen slutdato for blokering”)
  • Filialer, blokeringen gælder for (som udgangspunkt gælder blokeringen for alle filialer, men I kan bestemme at det kun skal gælde for udvalgte filialer)
  • Note (valgfrit om I ønsker at tilføje en note til blokering)

Læs mere om, hvordan I bruger blokeringslisten i Redia Admin og opretter nye blokeringer.