Test af MobilePay

Når I har modtaget besked fra Redia om, at MobilePay-funktionen er klar til test, skal I følge denne vejledning.

Vi gennemgår og tester ligeledes MobilePay sammen, til et møde der arrangeres i forbindelse med opsætning af funktionen.

Hvis jeres bibliotek endnu ikke har opsat MobilePay-funktionen i Biblioteket-appen, skal I først læse og følge vejledningen Opsætning af MobilePay.

Vi har lavet en figur, som kort forklarer processen bag MobilePay-funktionen - læs den her

OBS: Sørg for altid at have den seneste version af Biblioteket-appen installeret, når I skal teste.

Skift til Staging-miljø

For at kunne teste funktionen, skal I skifte til "staging", da funktionen kun er slået til på dette testmiljø i Biblioteket appen.

I artiklen Hvordan skifter jeg til staging? kan I læse, hvordan I skifter miljø i appen.

OBS: Husk at skifte tilbage til produktion, når I er færdige med at teste.

Betal et mellemværende med appen

1. Forberedelse: Hav mindst ét mellemværende, som kan betales.
    • I kan med fordel oprette et mellemværende på et lavt beløb i Cicero.
  2. Åbn og login i Biblioteket-appen med den bruger, I har lavet mellemværendet til. Gerne en testbruger
  3. Gå ind under "Mine materialer" og vælg "Mellemværender".
  4. Tryk på knappen "Betal med MobilePay".
    • I bliver nu sendt over i MobilePay-appen.
  5. Login i MobilePay og tjek, at det er det korrekte beløb, som er sat til betaling.
  6. Gennemfør betalingen ved at swipe i MobilePay.
    • I bliver nu sendt tilbage til Biblioteket-appen.
  7. Tjek, at det betalte mellemværende er væk fra oversigten i "Mellemværender".
  8. Tjek, at der er modtaget en kvittering på brugerens mail.
    • OBS! Virker kun, hvis der er tilknyttet en mail til brugeren.
  9. Slå brugeren til det betalte mellemværende op i Cicero og tjek, at det står som betalt, og at mellemværendet er forsvundet.

OBS: Betalingsflowet adskiller sig lidt på staging, idet det ikke er muligt at betale alle gebyrer samtidig. Det er gjort bevidst, så I kan teste flere gange uden at skulle oprette nye gebyrer i Cicero.

MobilePay1.png      MobilePay2.png      MobilePay3.png

Ved fejl underret Redia

Hvis I har spørgsmål eller støder på fejl af nogen art, så rapporter dem enkeltvis ved at indsende en supportsag her på Redia Guide.

Klarmelding

Når det vurderes, at testen er veloverstået, aftaler vi en dato for idriftsættelse. På den ønskede dato slår vi MobilePay til på Produktion og dermed for jeres brugere.