Optimering af push-notifikationer (januar 2022)

Biblioteket-appen sender push-notifikationer til de brugere, der har sagt ja til notifikationer, når der er vigtige informationer til brugeren, eksempelvis at et materiale er klar til afhentning. 

Besked med det samme

Optimeringerne består i, at Bibliotekssystemet (FBS/Cicero) fremover leverer information direkte til appen om, at en bruger skal have besked. Dette resulterer i langt hurtigere udsendelse af push-notifikationer i appen, så brugerne vil opleve, at de får besked med det samme, f.eks. når et materiale har ramt reserveringshylden.

Tidligere skulle appens backend trække informationer fra FBS og herefter sende ud til brugerne via et script, der kørte to gange i døgnet. Dette gav forsinkelser på beskederne og unødig belastning af de bagvedliggende systemer. Dette er nu løst med udvikling fra både Systematic og Redia, og push-notifikationer kan fremover leveres mere “instant”. 

Dette skal I gøre 

Den nye håndtering af push-notifikationer kræver ændringer i Cicero, følg de fire skridt i denne guide nøje. Skulle I opleve problemer undervejs i opsætningen, kan I få hjælp gennem supporten her på Redia Guide.

Idriftsættelse

I mailen, I har modtaget fra Det Digitale Folkebibliotek, er der angivet en deadline for, hvornår jeres ændringer i Cicero skal være klar. Efter denne dato slår vi den nye push-håndtering til for jeres bibliotek. Den gamle udsendelse af push-notifikationer løber helt frem til, at der skiftes over til den nye håndtering. I vil modtage en besked fra Det Digitale Folkebibliotek, når jeres bibliotek er overgået til ny push-håndtering, og I bedes herefter i en kortere periode holde et ekstra vågent øje med, om der - mod forventning - skulle være noget unormalt omkring leveringen af push-notifikationer til jeres brugere (og jer selv/jeres kolleger). Alting skulle gerne være som før, blot med hurtigere levering.

Egne indstillinger

I kan selv indstille nogle af parametrene for, hvornår push-notifikationer sendes, eksempelvis hvornår push-notifikationen “Husk at hente” bliver sendt.

Læs mere om indstillingerne og udsendelsestidspunkter.