Spørreundersøkelser

Med denne funksjonen kan dere samle inn data vedrørende emner av eget ønske ved å få den ansatte til å besvare spørsmål som dere definerer i Redia Admin. Alle svar samles og oppsummeres i Redia Admin slik at dere kan se statistikk for alle registreringer.

Dermed kan dere bli klokere på forskjellige områder. Det kan f.eks. være at dere ønsker å vite hva lånerne henvender seg til personalet om, eller hvor lang tid hver henvendelse tar. Her kan den ansatte besvare samme spørreundersøkelse hver gang hun får en henvendelse. Dere kan også bruke funksjonen til å undersøke enkeltstående tilfeller f.eks. til å få ansattes forslag til innredning av et område på biblioteket eller deres holdning til spesifikke arbeidsrutiner.

Assist-NORSK-Spørgeundersøgelser---undersøgelse

Det er et fleksibelt system som gjør det mulig å konstruere en undersøkelse etter deres behov. Dere kan for eksempel:

• Lage underspørsmål, slik at neste spørsmål avhenger av det forrige svaret.
  • Gjøre det obligatorisk å svare på sentrale spørsmål.
  • Spare den ansatte for tid ved at enkelte svar spares til neste gang hun skal fylle ut samme spørreundersøkelse (lagres på enheten, ikke den ansatte).

Pluss flere andre muligheter, slik at dere får svar på det dere ønsker uten å gjøre det unødig komplisert for de ansatte.

Opprettelsen skjer i Redia Admin. Dere kan få veiledning til og lese mer om dette her.

Finn i Assist

Hver enkelt spørreundersøkelse har sitt eget menypunkt under “Mer” i bunnmenyen, så den ansatte raskt kan navigere seg dit.

Spørreundersøkelsen er opplyst med navnet fra Redia Admin og velges ved å trykke på tittelen.

Assist-NORSK-Spørgeundersøgelser---Mere

Fyll ut spørreundersøkelsen

Spørsmålene opptrer under hverandre.

Hvordan de fylles ut avhenger av hvilken type dere har valgt i Redia Admin. Det er fire svartyper:

• Avkryssingsfelt: den ansatte kan krysse av for flere svaralternativer på en liste
  • Dropdown-menu: den ansatte kan velge et svar i en drop-down-meny
  • Enkelt valg: den ansatte kan velge et svaralternativ på en liste
  • Tekstfelt: den ansatte kan skrive fritekst

Assist-Norsk-Spørgeundersøgelser---tekstfelt      Assist-Norsk-Spørgeundersøgelser---dropdown

Assist-Norsk-Spørgeundersøgelser---enkelt-valg-1      Assist-Norsk-Spørgeundersøgelser---tekstfelt

For å fasilitere besvarelsen mest mulig, blir det scrollet ned til neste spørsmål når det forrige er besvart. Men det skjer ikke hvis svartypen er avkryssingsfelt eller tekstfelt, da det ikke er mulig å vite når den ansatte er ferdig med å fylle ut disse typene.

I Redia Admin kan dere opprette underspørsmål til alle eller noen av de svaralternativene dere har satt opp. I Assist vil underspørsmålet komme under det spørsmålet som det utspringer av.

Hvis det er spørsmål der svaret er obligatorisk, vil det først være mulig å sende inntastingene når de spesifikke spørsmålene er besvart.

Assist-Norsk-Spørgeundersøgelser---påkrævet

Send inn svarene

Når den ansatte har besvart spørsmålene, trykker hun på “Send” nederst på skjermen og svarene sendes til Redia Admin og inngår i statistikken der.

Assist-Norsk-Spørgeundersøgelser---send

I Assist kan den ansatte velge å avslutte helt på “OK”-knappen eller utfylle samme spørreundersøkelse igjen ved å trykke på “Send et nytt svar”.

Assist-NORSK-Spørgeundersøgelser---svar-sendt

Endringer i spørreundersøkelsen

Hver 30. sekund sjekker Assist etter endringer og laster inn på nytt. Når dere aktiverer en spørreundersøkelse i Redia Admin vil den bli synlig for de ansatte i Assist.

Hvis det er skjedd endringer på en spørreundersøkelse samtidig med at en ansatt er i gang med å fylle ut, vil hun få mulighet til å laste inn på nytt med endringene eller fortsette med den nåværende spørreundersøkelsen.

Hvis det er foretatt endringer på en spørreundersøkelse hvor det er lagret svar fra tidligere besvarelser, så blir disse også nullstilt. Dere kan derfor enkelt lage tilpasninger av spørreundersøkelser selv om de ansatte har begynt å utfylle dem.

Assist-NORSK-Spørgeundersøgelser---genindlæs