Materialvisning

Når en bruker trykker på et materiale, vises materialets detaljer og muligheter. Her kan man:

• Velge mellom språk og medietype*
  • Reservere det
  • Få materialets plassering
  • Lese en beskrivelse av det
  • Lese materialets metadata og emneord*
  • Se materialets innhold*
  • Se alle utgivelsene av verket*

Butler-NORSK-materialevisning

Velg mellom språk og medietype*

Det kan være flere språk og medietyper forbundet med et spesifikt materiale, så hvis brukeren ønsker et annet språk eller format, kan hun lett skifte mellom dem.

Ved å trykke på språkvelgeren, kommer de ulike språkene frem.

Butler-NORSK-materialevisning---sprog

De ulike medietypene vises over språkvelgeren, slik at brukeren lett kan velge det formatet hun ønsker.

Butler-NORSK-materialevisning---materialetype

Tilgjengelighet

Et materiale kan ha tre ulike utlånsstatuser:

• Tilgjengelig her: Materialet er inne på det biblioteket der Butleren står.
  • På et annet bibliotek: Materialet er utilgjengelig på det biblioteket der Butleren står, men finnes på et annet bibliotek*.
  • Ikke tilgjengelig: Materialet er verken tilgjengelig på det biblioteket der Butleren står, eller på et annet bibliotek.

Butler-NORSK-materialevisning---tilgængelighed

Finn materialet eller reservér

Hvis materialet ikke er inne, kan brukeren reservere materialet på materialvisningen ved å trykke på “Logg inn og reservér. Hvis brukeren ønsker en annen enn den registrerte filial i biblioteksystemet kan hun etter innlogging velge fra en liste over bibliotekets filialer. Hvis hun ikke vil endre filial, skal hun bare bekrefte.

Butler-NORSK-materialevisning---vælg-afhentningsfilial

Butler-NORSK-materialevisning---reserveringskø

Er materialet tilgjengelig på det biblioteket der Butleren står, kan brukeren se dets plassering som en sti der brukeren kan se avdeling, deloppstilling og forfatter. Stiens lengde og detaljegrad avhenger av plasseringsopplysningene i biblioteksystemet. Den kan skrives ut på papir, eller sendes på e-post*.

Butler-NORSK-materialevisning---placering

Materialets plassering på andre bibliotek vises ved å trykke på “Plassering på andre bibliotek”. Dette er mulig selv om materialet skulle være inne på det biblioteket der Butleren står, eller om materialet kun er tilgjengelig på andre bibliotek.

Butler-NORSK-materialevisning---andre-biblioteker

Føy til huskeliste

Brukeren kan føye til materialet til en huskeliste ved å trykke på hjertet ved forsidebildet. Huskelisten åpnes deretter på høyre side av skjermen, og brukeren kan reservere materialet, eller finne det på biblioteket, hvis det er inne. Huskelisten kan lukkes ved å trykke på krysset. Deretter kan brukeren fortsette å orientere seg i materialvisningen.

Huskelisten kan alltid åpnes igjen i øverste høyre hjørne.

Les mer om huskelisten

Butler-NORSK-materialevisning---huskeliste

Emneord*

Noen materialer er knyttet til emneord. De er klikkbare og åpner et nytt søk, der det valgte emneordet vises som et filter.

Butler-NORSK-materialevisning---emneord

Mer informasjon

Hvis brukeren ønsker å se flere opplysninger om materialet, kan hun åpne “Mer informasjon”. Her er det listet opp en rekke metadata om materialet. Det kan for eksempel være materialets originaltittel, omfang og forlag. Mengden av metadata er bestemt av biblioteksystemet.

Enkelte opplysninger er aktive, for eksempel navn på bidragsytere, og disse kan brukeren trykke på. Et nytt søk vil deretter åpnes.

Butler-NORSK-materialevisning---mere-information

Se materialets innhold*

På noen materialer er det mulig å se dets innhold. Via “Innhold” kan brukeren se de forskjellige avsnittene i boken, som inndeling i kapitler, titler på kapitler og forfatter, eller sangene på CD-en.

Velg mellom utgivelser*

Ved å trykke på et materiale fra søkeresultatet, velger brukeren implisitt en bestemt utgave av materialet. Hvis hun i stedet leter etter en spesifikk utgave, kan hun via “Alle utgivelser” se de andre alternative utgivelsene og velge den hun gjerne vil ha.

Butler-NORSK-materialevisning---alle-udgivelser

Relaterte materialer

Nederst på materialvisningen kan brukeren få inspirasjon til andre materialer som hovedaktøren har vært bidragsyter til.

Butler-NORSK-materialevisning---mere-af

Tidsskrifter*

For tidsskrifter kan brukeren finne data for en spesifikk utgave.

Butler-NORSK-Materialevisning---tidsskrifter

Som standard vises data for den nyeste, men er brukeren interessert i en annen utgave, kan hun finne den spesifikke:

• årgang
    • For hver årgang er antallet numre vist
  • nummer
    • For hvert nummer er tilgjengeligheten vist

Butler-NORSK-Materialevisning---tidsskrifter,-årgang

Butler-NORSK-Materialevisning---tidsskrifter,-nummer

Enkelte materialer er også inndelt i utgaver som brukeren kan velge på samme måte som de to øvrige.

Det er ikke mulig å få plasseringen for et tidsskrift på e-post, men det kan printes ut. Knappen til valg av e-postkvittering vil derfor ikke være synlig. Det er ikke mulig å hente den nødvendige data for tidsskrifter til å kunne sende plasseringen på e-post.

Tilsvarende er det heller ikke mulig å tilføye en spesifikk utgave til huskelisten for deretter å reservere den.

Wayfinding understøtter inntil videre ikke markeringen av tidsskrifters plassering. Knappen til å åpne kortet vil derfor fremstå som inaktiv.

OBS: Funktionen krever API-adgang

*Funksjonen avhenger av biblioteksystemet.