1. Forside
 2. Biblioteket-appen
 3. Tilkøbsfunktion: Scan & Lån

Hvad er Scan & Lån?

Scan & Lån er en tilkøbsfunktion til Biblioteket-appen.

Funktionen forenkler låneprocessen og gør det nemt for jeres brugere at låne de materialer, de finder på hylderne eller henter på reserveringshylden. Dette lader sig gøre med NFC-teknologi, som sidder i de fleste smartphones. NFC-teknologi, eller "Near Field Communication", kendes fra f.eks. kontaktløse dankort.

Dermed kan køen ved selvbetjeningsautomaterne indskrænkes, og I undgår måske en ekstra udlånsautomat. Med Scan & Lån kan I tilbyde jeres brugere en simpel og effektiv låneproces, uanset hvor brugeren befinder sig på biblioteket. I kan således begrænse kontaktpunkterne på jeres bibliotek, når brugeren benytter sin egen telefon i stedet for den fælles udlånsautomat. 

Scan_og_la_n.png

Tilgængelig og brugervenlig

Funktionen vil ligge i bundmenuen og således være let tilgængelig og synlig for jeres brugere. 

scan-og-la_n-forside.png

Brugeren kan anvende sin egen smartphone, både Android og iOS. Der er dog visse minimumskrav til mobilenhederne, for at funktionen kan understøttes:

iOS minimumskrav

 • iPhone 7 eller nyere
 • iOS 13 eller nyere
 • Funktionen kan ikke bruges på iPads, da de ikke understøtter NFC.

Android minimumskrav

 • De fleste Android-devices understøtter NFC
 • Alle Android-versioner

Onboarding og vejledning

Første gang brugeren benytter Scan & Lån,  bliver hun præsenteret for en vejledning i, hvordan man benytter funktionen. Har brugeren behov for mere information, kan hun trykke på “Læs mere om Scan og Lån”, hvor hun bliver ledt videre til en vejledning. Brugeren får ligeledes vejledning i selve låne-flowet med en instruktionsvideo.

Scan-og-La_n-onboarding.png

Flow for Scan & Lån

Selve processen for at låne materialer er simpel, og brugeren guides igennem funktionens trin.

 1. Brugeren åbner Scan & Lån i Biblioteket-appen.
 2. Brugeren præsenteres for en vejledende video.
 3. Brugeren scanner materialet.
 4. Brugeren får en liste over lånte materialer.

Videoinstruktionen rammer et højt detaljeniveau, så brugeren tydeligt kan se, hvordan hun skal bruge sin telefon til at scanne materialet.

               

Deaktiver alarm

Materialets alarm bliver deaktiveret, når lånet er registreret i appen. Hvis alarmen ikke når at blive deaktiveret, vil appen gøre tydelig opmærksom på det og vejlede brugeren til at scanne igen.

Funktionen sikrer altså, at ingen brugere går i alarmen, når de forlader biblioteket, så længe de har orienteret sig korrekt i Biblioteket-appen. 

  alarm-fejl.png      Alarm.png      Alarm-fra.png 

Når brugeren scanner sine lån, får hun løbende bekræftelse på listen over lån. Her kan hun både fortsætte med at scanne og låne - eller afslutte, når hun er færdig.

                              La_nt_-liste.png      Godkendt-la_n.png

Vær opmærksom på materialer med flere tags

Materialer med flere tags f.eks CD'er og DVD'er kan ikke udlånes i appen. Dette skyldes, at telefonens antenne ikke er stærk nok til at scanne alle tags på én gang. Forsøger brugeren at scanne et materiale med flere tags, vil brugeren blive informeret om, at det ikke er muligt, og at hun i stedet skal benytte en selvbetjeningsautomat.

                              fejl-med-video.png      flere-tags.png

Scan & Lån til dit bibliotek?

Hvis du ønsker at høre mere om Scan & Lån til dit bibliotek, er du meget velkommen til at skrive til sales@redia.dk eller ringe på +45 70 20 11 30.

Opsætning af Scan & Lån

Her kan du læse om opsætning af Scan & Lån til dit bibliotek. 

Lån videre med Scan & Lån

Vidste du, at brugerne via Scan & Lån også kan låne bibliotekets materialer direkte fra hinanden? Læs mere om Lån videre - herunder hvordan viderelån fungerer, og hvad I kan styre som bibliotek.