Hvad er Kviklån?

Reserveringskøen kan være lang til de populære titler. Når køen er lang (på mere end 2), giver Kviklån brugerne automatisk besked om, hvilke filialer der har eksemplarer af et materiale hjemme til udlån.

Funktionen gør altså opmærksom på den service, mange af jer tilbyder jeres brugere, hvor bøger øremærkes til at være i cirkulation uden om reserveringsflowet. Med Kviklån kan I sikre, at brugerne bliver informeret,
 hvis der er mulighed for at få fingrene i en populær titel.

Formålet med Kviklån er:

• at reducere køen til de mest populære titler
  • nedbringe antallet af uafhentede reserveringer
  • øge bibliotekernes udlån
  • give hurtigere adgang til den næste læseoplevelse og dermed øge brugertilfredsheden
  • få flere besøg på biblioteket.

Kviklån er en del af All-in-One, som er en samlet pakke med alle eksisterende og kommende ekstrafunktioner, vi har udviklet til Biblioteket-appen.

Læs mere om All-in-One.

Sådan fungerer Kviklån
Når brugeren reserverer et materiale i Biblioteket-appen, der er kø til (mere end 2 i kø), får hun i slutningen af reserveringsflowet besked om:
  1. at reserveringen er gennemført
  2. hvilket nummer hun er i reserveringskøen.

Hvis der er filialer, som har et eller flere eksemplarer af materialet hjemme på hylden, vil der med Kviklån blive åbnet en blå dialogboks i slutningen af reserveringsflowet med beskeden “Du kan være heldig at finde dette materiale på biblioteket, selvom der er kø”.

Kviklaan_1

I den blå dialogboks linker “Se hvor” til et overblik over de filialer, der har et eller flere eksemplarer af materialet hjemme. Ud for hver enkelt filial står der, hvor mange eksemplarer der er hjemme og klar til udlån. Når man trykker på en filial på listen, vises materialets placering på hylden.

Kviklaan_2

Kviklån kan tilpasses det enkelte bibliotek

Det er det enkelte bibliotek, der sætter kriterierne for, hvornår Kviklån-dialogboksen skal vises. Når vi aktiverer Kviklån for jer, bliver funktionen derfor tilpasset jeres biblioteks behov.

Når I bestiller Kviklån, har I mulighed for at tage stilling til:

1. hvor mange eksemplarer af et materiale, der skal være hjemme på filial, før dialogboksen bliver vist
  2. om Kviklån skal vise hele jeres samling eller udvalgte dele af jeres samling (fx “14-dages lån”, specificeret ved materialegrupper, opstilling eller delopstilling).

Sådan får I Kviklån til jeres bibliotek

Kviklån er en del af All-in-One-pakken. Har dit bibliotek allerede All-in-One, får I derfor Kviklån - det eneste, I skal gøre, er at sende os en mail på info@redia.dk. Så kontakter vi jer og hjælper jer med at komme godt i gang.

Vil I høre mere om All-in-One?

All-in-One-pakken indeholder alle nuværende og kommende ekstrafunktioner til Biblioteket-appen. Læs mere om All-in-One.

Du er også altid velkommen til at kontakte os og høre mere om All-in-One.